Orientexpressen by night - genomresan

onsdag 10 april 2013
Orientexpressen

Det här är första gången som en variant av tåglinjen från 1883 besöker Sverige/Halmstad. Med ombord finns ett hundratal turister från Frankrike, Tyskland och Italien.

I vagnarna ryms bland annat tre restauranger och en pianobar, samt personal som passar upp dygnet runt. Resenärerna betalat minst 40 000 kronor för sina biljetter. Den fem dygn långa resan startade i Italien och har gått via Österrike, Schweiz, Tyskland och Danmark.

På resan genom Sverige är det SJ som tillhandahåller två klassiskt mörkblå lok som ska dra det 800 ton tunga tåget. Under åren har flera kändisar rest med det legendariska tåget, som också inspirerat till flera klassiska filmer och romaner. Mest känd är kanske Agatha Christies ”Mordet på Orientexpressen”.

Läs mer om resan här och här.


Att fotografera tåg i rörelse va inte det lättaste, synd att den inte stannade till ett par minuter. Ingen grafitti på dessa tågen inte. Tjusigt! :o)

I väntan på  Orientexpressen blev det lite andra bilder :o) ..och så en av Hallandspostens fotografer :o)


5 Tyck till!:

Anonym at: 11 april 2013 07:28 sa...

Tjusigt, det är grejer det. Synd dom inte åkte genom Småland, hade verkligen velat se detta. Använde du stativ?
Robert

Frank at: 11 april 2013 16:11 sa...

Fina foton ren o fin sida :))

{ Elena } at: 11 april 2013 20:53 sa...

Robert - Tack! Nej, inget stativ. Orkade inte släpa med den :o)

Frank - Tack ska du ha! :o)

{ Mr Owl } at: 11 april 2013 23:40 sa...

Verkligen fina foton du har tagit, missade själv att de skulle komma förbi så lite kul att man kunde se foton hos dig.

{ Elena } at: 12 april 2013 07:51 sa...

Tack Owlis :o)

 
Let's click!

Elena i fokus

Elena i fokus

Follow by Email

Elena heter jag och är en för det mesta glad och sprallig västkustquinna född årgång -74. Fotografering blev för mig en passion när mina barn föddes (1995). Som varje stolt förälder vill man föreviga det man älskar mest. Passionen växte och motiven blev fler. Wow, när dom digitala kamerorna kom. Det blev en Sony cybershot som sedan byttes ut mot en Nikon D40. Sedan har jag använt mobilkameran flitigt. Numer har jag bytt ut D40:n mot en Nikon D5100 som jag använder med olika tillbehör. En fotograf som vill utvecklas och växa, tror aldrig man blir fullärd eftersom tekniken konstant växer. Kameran hade fått hänga med 24/7 men dessvärre fungerar inte verkligheten så. Dom bästa bilderna är ögonblicksbilderna, dom oplanerade. Men då gäller det att ha kameran förberedd ;o)

Trevlig vistelse!

//Elena
© Ingen kopiering eller användning av text och bilder utan min tillåtelse.

.

.